måndag 29 december 2008

bye bye christmas

Sitter nu hemma i lägenheten i Karlskoga. Mamma och min ena lillebror är här. Mamma har redan börjat städa o fixa, I like! Idag var vi i Karlstad och checkade lite.. tog en runda på ikea, och sen blev det att kolla kläder. Jag hade panik för jag visste inte vad jag skulle ha på mig på nyår! Men tillslut hittade jag en mörklila klänning på MQ, strapless, som dessutom glittrade lite : ) skönt att ha det fixat! Julen var bra, men nu ser jag fram emot nyår. Det blir nyårsmiddag hemma hos mig med lite folk, sen blir det partaj! Saknar dock att få julklappar..

Årets julklappar blev:

4 dagars festivalbiljett med camping, Putte i parken
Rosa obh nordica blender, assöt!
1000:- på banksak
500:- presentkort på hm
En bok, gossip girl
Dvd, Shrek den trejde ( hade faktiskt önskat mig den ; P )
Hög svart blomkruka
Frank dandy trosor
Svea linne
Svart lampa
2 st sport-bh
2 rosa handdukar
2000:- i pengar
2 sf biobiljetter
Kosttillskott för hår, hud och naglar, hårkontroll
Glasvåg
Två ganska stora svarta förvaringslådor
2 svarta lakan
En stenljuslykta med små genomskinliga kulor som man häller vatten på så blir dem stora ; D så lägger man ljus på dem..
Godis

Hmm... vad jag kommer på nu iallafall : )

måndag 22 december 2008

tired..

Imorgon bär det av till Stockholm för att fira jul där.. alla grejer är packade och klara. Försöker att inte ta med mig för mycket saker som jag annars är expert på när det gäller packning. Tog oskulden på pappas dator förut, med att ta hem en film.. amatör. Tog hem "the eye" med Jessica Alba, brabra men läskig. Idag bestämde jag mig för att fira nyår i Karlskoga också. Tror det blir kanoners! Måste tänka ut några riktigt bra nyårslöften.


Såg även film senare om Edie Sedgwick liv, filmen factory girl, värd att se! poor little girl!

lördag 20 december 2008

picture - fantasy









krånglade med bilderna från Carro, men nu funkar de lite.. kommer mer sen, lite segt.

home

Äntligen har jag fått jullov.. väl behövligt. Kom till Arvika igår. Först buss till Kristinehamn, sen satt jag och väntade där typ 45 minuter?! drygt. Sen tåg vidare till Arvika.. Somnade på tåget eftersom jag var trött efter min och maddes jullovsvaka. Måste berömma Maddes fina ord, " fis prupp" haha! Jag och pappa tog en fika på stan och sen blev de snabbt hem eftersom jag skulle bli hämtad 18.00... blev hämtad, åkte och handlade, lagade tacos tsm, jag bevisade på att jag var bäst på att göra tacoköttfärs, sen blev det några filmer. Absolut godkänd kväll. Ikväll ska jag bara vara hemma och se på film med pappa, eftersom han så gärna ville det ( :

torsdag 18 december 2008

jullovsvaka

Nu sitter jag hemma hos Madde med hennes ena bäbis som står i köket och bakar lussebullarna som jag och Madde skulle ha rullat.. men madde gjorde så fula. Idag hade vi egen hårvård.. nästan alla i klassen gjorde ganska mycket förändringar. askul! Klippte mig bara, lite kortare på ena sidan och sen går det diagonalt och blir längre på andra. Vågade dock inte fullt ut, min frisörlärare tyckte att jag skulle klippa dunderkort på ena sidan.. men njae, inte direkt så.. vi får se vad som händer.. sen han jag inte mycket mer för sprang runt och hjälpte alla andra. Så nu bleker Madde mitt hår lite, eftersom de ljusaste blev avklippt förut.. så hela håret såg mycket mörkare ut efter klippningen.. Nu har vi börjar våran jullovsvaka! Tur att det är lite party i oss ; ) Imorgon ska jag åka hem till Arvika... och på kvällen ska jag äta tacos med någon.

jag tycker att madde är bra

måndag 15 december 2008

Grr...

idag har vi haft vår sista make up lektion och den avslutade vi med fantasy make up, otroligt roligt. Ska lägga upp lite bilder när jag fått dem från vår kära fotograf Caroline ; ) Matilda var världens sötaste geisha, Zorina var något med vatten så det såg ut som hon hade ett vattenfall i ansiktet, Frida hade en fräsig höstlövsmake över ögonen i olika färger .. fjädrar i håret och röda och gröna lösögonfransar, Jag var typ något djuriskt, sminkad som en gepard i överdelen av ansiktet med en guldmake och långa svartguldiga lösögonfransar .. sist men inte minst, Madeleine.. som var. ja? Någon som vet? Säg till mig isåfall.. haha :D Bajsbrun i hela o sen som vita berg över, med vita läppar o ja.. Roligt iallafall men tråkigt att det var sista lektionen : /

söndag 14 december 2008

jag vill..

att mitt hår ska vara friskt och inte det minsta slitet, börja träna mera och gå på morgonpromenixar, hoppa fallskärm, få julklappar, bleka mina tänder, lära mig uppskatta de folk gör för mig mer, köpa ny hårförlängning, köpa en nyårsklänning som det bara skriker glitter och glamour av, kramas och skratta så jag får träningsverk i magen, att jullovet ska börja, åka slalom och bli brun i ansiktet ( hej fräknar! ) och sist men inte minst berätta att inatt så drömde jag att jag kom in på Wickan med Tilda och Jenny, o hade asskoj, medans Jesper Ragén drömde om att jag blev påkörd inatt av polisen. jävligt snällt du.. men gulligt, eftersom du sa du grät i sömnen. haha, vilken pöjk.

Skola imorgon då.. tråkigt att de ska bli sån tråkig stämning varje gång vi har klassråd, bara för klasskassan.
Asså hur svårt kan de vara, antingen så är man med, och hjälper till. Eller så hjälper man inte till, o då ska man fan inte vara med heller. Inte svårare än så? Man har ju ett val, ingen är tvingad till något : )

Använt Goldwells rich repair 60 sec. inpackning nu några gånger. Luktar ganska gott och skönt när det går snabbt!
Men tycker att håret får en frissig yta, ska fortsätta använda den. Så får vi se vad jag tycker ( : tycker dock att Loreals absolute repair är något bättre. Bara att fortsätta testa!

lördag 13 december 2008

the way you make me feel, you really turn me on

bara jag som sitter här och lyssnar på michael jackson ; ) Skönt att sova ut inatt.. har varit en vecka med alldeles för lite sömn, finns ju alltid något mycket roligare att göra precis när man borde gå och lägga sig! dock ligger jag hellre kvar i sängen på morgonen... så ska bli skönt med jullov snart. Jul firar jag i stockholm hos min faster, med pappa, kusiner och massa annat folk. Blir nog bra, men skulle hellre åka direkt till arlanda istället och sätta mig på ett flygplan till thailand. Igår vann Kevin idol, helt rätt. MEN jag tycker idol är under hans värdighet och tycker det är tråkigt att han har varit en självklar artist redan från början. Till skildnad från andra som utvecklat sig tack vare idol. Nu bär det av till Hammarö, ska spela match.. får väll se hur det går, men än så länge är vi obesegrade i U-21 serien, wish me good luck ; )

Några artister inför Putte i parken är också släppta..
http://www.putteiparken.se/artists.aspx

tisdag 2 december 2008

just nu hatar jag sverige!


vilket jävla skitväder, slaskigt, blött och äckligt! Jag verkligen haaaatar det svenska vintervädret. Varför finns det för? försvinn!! Man fryser, blir blött, arg, sur och sjuk! Fast än så länge är jag frisk som tur är : ) Idag hade vi bara en enda lektion i skolan, idrott .. fast jag är typ med i något programråd, 2 stycken från varje åk i frisör. Jag och Frida tände levande ljus och gjorde det mysigt, hade ställt fram kaffe, saft och fika och väntade bara på att resten skulle komma, och VEM kliver in tror ni? Om inte bergslags värsta tant, häxa .. kalla henne vad ni vill, men vår älskade svenska lärare Monica, som skulle vara med på mötet och självklart så hamnar hon även precis bredvid mig.. mysigt värre. Sen var det hem, äta lite och sen körde jag body combat på colluseum, och idag var Julia där också, för en gångs skull var vi där samtidigt :D sen hade jag lovat Ragén att gyma med honom efter.. inte så värst sugen. Men körde väll litegranna sen övervägde jag att gå hem istället.. Imorgon har jag 2 lektioner, engelska och natur.. men jag och Tilda måste stanna kvar efter skolan för att börja på ett arbetete om kvinnomisshandel som ska redovisas nästa vecka. Idag, efter många misslyckade försök. Har jag kokat det absolut perfekta ägget! För jag absolut hatar löskokta ägg, det får inte ens vara lite löst. Men gång efter gång har de flytit massa lös gula i mitten, fyfan. Men oj oj var bra de blev. Riktigt stolt över mig själv. Äggkokarn Amanda! ( :


måndag 1 december 2008

slut på frysandet

idag har jag Jennifer och Tilda varit i örebro på shopping, så nu köpte jag jackan, skönt värre! Har dock inte köpt en enda julklapp.. men ska försöka fixa det till veckan! Har lite svårt att komma på vad jag ska köpa till min kära pappa, men hm.. något ska jag nog hitta : ) Idag hade vi fest make up med en tjej som hette Rosa. skitskoj! Fick först se när hon mejka en modell och sedan arbetade vi 2 & 2 på varandra, alla blev skitsnygga såklart!
Var hemma i Arvika i helgen, skönt att träffa alla igen. Vill åka dit snart igen, men får se när jag har tid.
På söndag när jag åkte tåg och buss så blev jag psykad och förföljd av en gubbe som var utvecklingsstörd. Jobbigt och läskigt! Speciellt när han redan hade satt sig ganska långt fram i bussen, och glodde på mig hela vägen när jag gick förbi, och heeeeela vägen tills jag sätter mig typ längst bak.. inte de att han slutar och glo, då resan han sig upp och börjar gå bakåt och sätter sig precis precis bakom mig..

Skön dag imorgon också, en lektion, idrott.. jag klagar inte! Nu blir det handbollsträning

Skön låt- Maskinen - Segertåget

onsdag 26 november 2008

vintershopping




Den här jacka tycker jag är helt klart snygg, varm och mysig! Kostar dessutom inte mer än 1999 : - ! Köpa eller inte? - det märks! Ett par gosiga uggs skulle inte sitta helt fel heller, och tror inte att någon kommer vara utan minst ett par i vinter. En till sak som är ett måste, läppbalsam. Vinter och torra trasiga läppar sitter tyvärr ihop, mina är ett exempel på det just nu : ( usch.

Länge sen sist..

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev sist, inte haft orken bara. Men nu ska jag skärpa mig ; ) Hoppas Carro blir nöjd, som klagar på att jag aldrig skriver! Nu är vintern här iallafall, det är sjukt kallt! Håller på att frysa ihjäl när jag går till skolan.. så tur att det bara tar ca 5 minuter att gå, haha. Nästa vecka har jag bestämt mig för att åka in till Örebro och köpa en jacka och även köpa julklappar till nära och kära. Själv har jag mest önskat mig nyttiga saker, som saker till lägenheten, eftersom jag fick det mesta som jag ville ha när jag fyllde år. Fast mest av allt skulle jag nog vilja åka utomlands, steka och bli pepparkaka lagomt till jul :D Köpt två stora 1-litersflaskor med schampo och balsam, L´anza. . Skönt när det kommer räcka ett bra tag. Premiär för det ikväll efter träning, så får vi se om det är bra eller dåligt : )




torsdag 18 september 2008

Lång dag

idag har det varit en seg och lång dag i salongen.. hade världens trevligaste kund idag, det var roligt : ) sen har resten varit segt.. speciellt för mig och frida, så det känns som vi levt i tvättstugan idag istället, haha! I tisdags var vi på hårvisning i Karlstad, Schwarzkopf. Den var helt okej! Inte dålig och inte jättebra, ganska få modeller och inte allt för intressanta frisyrer, men men.. bättre än ingenting! jag är så sjukt trött nu.. Kom hem halv 4 inatt, hade varit hos collin med lite folk, det var mysigt! men nu känner jag mig död, men kan inte gå och lägga mig nu heller, för måste plugga skiten ur mig, fattar ingenting. Måste dessutom städa och diska lite eftersom det är klassfest imorgon, och ja KLASSfest! Så så länge ni inte går i hvfr2 så är ni inte välkomna över huvud taget: ) jag ser fram emot imorgon och bilder kommer att komma upp senare : )


bästa låten just nu: Swingfly - Singing that melody

söndag 14 september 2008

Mârten

Kom till Torsby ganska sent på fredag, åt lite med mamma och minsta lillebror, sen var det iväg ut. Rätt tråkkig kväll, inte så mycket folk ute alls, har halva torsby dött ut eller vad? Utseendemässigt är de flesta av torsbyfolket sig likt, fristadjacka, en volvokeps, full käften i snus, en öl i en handen.. o helst åker man i en volvo som ser ut att ramla isär bara man tittar på den, är det status det? = ) Kallt var det också, så det blev en tidig kväll. Lördag var jag barnvakt åt min kära lillebror, Daniel. Vi åkte karuseller, köpte sockervadd, godis och balonger, var på godisregn. Tro det eller ej, jag åkte faktiskt larven med min bror, de var grejer det! haha. se vad söt = )







torsdag 11 september 2008

Salongdag


idag har det varit en riktigt lång dag.. 8-ca 4 i salongen. . roligt, men trött blir man! Hade en kunde idag på eftermiddagen, en gammal gubbe typ 65 tror jag .. Såg ut som värsta alkolisten, halvlångt hår och långt skägg, som även det skulle klippas.. panik panik! håret klippt och skägget av och gubben blev riktigt pimpad ; ) En riktig frågeställare var han också.. Frågade vem som var den första på jorden att använda schampo, vad jag använder för schampo o ALLT! Roligast var också när han frågade vilket produktmärke vi hade, och jag svarade goldwell... han " jaha ja, de känner jag inte riktigt till.. själv har jag använd blå vitt ett tag" :D

Tvättar idag, och pluggar. Måste även packa, för imorgon bär det av till Torsby. Mârten i helgen! (marken på karlskogiska)


Christina Aguilera - Keeps getting Better .. sjukt bra!

onsdag 10 september 2008

Minimaran

usch o fy vad trött jag är.. Idag sprang vi minimaran i skolan, ca 9.2 km. jobbig men skönt att ha det gjort, har fått en vattenblåsa under foten : ( Inge vidare.. speciellt inte eftersom det är handbollsträning ikväll. Får se hur det blir med den saken! Har kommit på att jag även önskar mig ett träningskort när jag fyller år.. då är frågan, davids, träningslagret eller colluseum? Colluseum är ju iallafall närmast, och då kan jag ju även träna på hälsokompaniet hemma i Arvika, eftersom det är samma kedja, de vore ju perfa faktiskt!
Nu blir det plugg, sen träning, sen mera plugg med en riktigt skön ansiktsmask :D
Missa inte idol ikväll, audition i KARLSTAD! ( =


Dags att komma igång rikigt nu ..

måndag 8 september 2008

trött

Finns det något värre än att gå upp tidigt på morgonen? Jag är otroligt trött och orkar knappt göra mig iordning alls. Som tur är har vi bara 3 lektioner idag, matte, bild och idrott. Börjar med Matte B om 20 min.. känns lite surt att jag kunde haft sovmorgon till 10 om jag inte hade valt matte b, men vad gör man inte för framtidens bästa : )

Igår pratade jag med issa i telefon, ganska länge också. Pratade om allt som hänt och att det var tråkigt att det blev så.. Vi är iallafall vänner nu. Strök mer eller mindre ett streck över det hela.



Nu har jag äntligen två telefoner igen, så nu använder jag både mitt halebopnr och comviqnr! : )


Dags att sticka på matte.. tyvärr

söndag 7 september 2008

All summer long

Tack allihopa för en supertrevligkväll igår! Ni är är guld värda i mina ögon!
Idag har allt varit segt, dåligt väder, regnigt o grått! Vart tog sommaren vägen egentligen? Kom tillbaka tack! Nu är det höst, det börjar bli ruggit och kallt .. men det finns bra saker med hösten också, min födelsedag! 25 oktober, don´t forget me ; ) börjat fundera lite på vad jag ska önska mig ..

här är lite saker jag kommit fram till att jag vill ha.. än så länge..


  • Smink, sminkkväll/timme

  • Hårförlängning

  • Massage

  • Ansiktsbehandling

  • Presentkort, kläder.. alltid uppskattat! och lättare att välja själv dessutom!

  • Pengar, de har ju ingen dött av att få lite extra!

Imorgon är det skolkort, och jag har ingen aning om vad jag ska ha på mig, hår eller något! Panik panik!

miss you ..